vrijdag 4 april 2014

Köfte met tabouleh

Door het warme weer krijg ik meer en meer zin in die frisse gerechten zoals salades of koude pasta's,...
En omdat het al heel lang geleden is dat ik dit maakte vond ik "now's the moment!"


Ik hou van de Arabische keuken, er worden veel kruiden in gebruikt die wij als belg minder durven gebruiken door de sterke smaak of het sterke aroma... Vandaag (alez gisteren xD) laat ik zien hoe het kan!

Köfte is een super gemakkelijk "basic" gerecht dat ja op alle manier kan klaar maken of die ook in verschillende gerechten kan gebruikt worden.

Ik maakte er wat couscous bij met gegrilde groentjes, kerstomaatjes geserveerd met tzatziki en Grieks brood.


Dit kan je koud eten maar ook warm ;-) 

Groene asperges zijn super lekker op de grill, gewoon puur afgewerkt met wat fleur de sel. Gewoon heerlijk, ik zou ze zo wel alleen kunnen eten :-D
De aubergine een 4 à 5 min grillen tot ze gaar zijn dan laat ik de groentjes even rusten in een voorverwarmde oven of als je ze koud gaat eten, folie over doen!

1 kop couscous = 2 koppen kokend water. In een grote kom en laten rusten. Af en toe een met een vork erdoor gaan. Couscous heeft een graansmaak, wat ik wel lekker vind maar als je meer smaak wil doe het er in de plaats van gewoon water, bouillon bij of je kan het ook op smaak brengen door verschillende kruiden er aan toe te voegen en dit dan samen met het water te laten trekken. Zodra het vocht weg is doe je de kerstomaatjes eronder en is de couscous klaar (easypeasy he!)

De köfte heb ik gemaakt met niet gekruid gemengd gehakt (varkens/runds) maar dit is ook zeer lekker met lams! (zeker eens proberen) Het gehakt meng ik met peper en zout (ofcourse) komijnpoeder, fijngesneden lente-ui en munt. Door de munt krijg je ook die frisse en zomerse smaak. Ik heb er ook een lepeltje olijfolie bijgedaan dan moet je op de grill niet veel of zelfs geen olie doen. Als je ze op de BBQ wil grillen zou ik er een beetje paneermeel bij in mengen dan kunnen ze al zeker niet uit een vallen en verdwijnen in je BBQ ;-)


Voor dit frisse gerechtje nog wat frisser te maken serveerde ik er tzatziki bij. Dit kan je kopen maar is zo gemakkelijk zelf te maken! (Doe het dan ook ;-D) 

Natuur yoghurt  met geraspte of fijngesneden komkommer, teentje look, zout en wat olijfolie! Ik deed er ook nog wat bieslook bij, zo heb ik ze het liefste. 

Ik weet niet wat jullie er van vinden maar ik kan jullie verzekeren, het was LEKKER!




ps: vergeet niet te liken, delen, volgen en weet ik nog wat allemaal :-D I'd appreciate that! 

xoxo Rebecca 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten